Jadłospis Dobczycka – 4-21 czerwca 2018

DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

4.06.2018

ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM

PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

KOMPOT

A1, A3, A5, A7
WTOREK

5.06.2018

ŻUREK Z KIEŁBASĄ I JAJEM

ZAPIEKANKA MAKRONOWA Z WARZYWAMI I SZYNKĄ

KOMPOT

A1, A2, A3, A4, A7. A8
ŚRODA

6.06.2018

KRUPNIK Z MIĘSEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ

LENIWE Z JOGURTEM NATURALNYM I OWOCAMI

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

7.06.2018

ZUPA KALAREPOWA Z MARCHEWKĄ Z ZACIERKĄ

KĄSKI Z KURCZAKA A’LA KFC Z DIPEM CZOSNKOWYM, PIECZONE ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z OGÓRKÓW I POMIDORÓW

KOMPOT, OWOC

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

8.06.2018

ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRZANKAMI

PIEROGI RUSKIE

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A4, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

11.06.2018

ROSÓŁ Z MAKARONEM

ZIEMNIAKI Z JAJEM SADZONYM I KEFIREM, KALAFIOR

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
WTOREK

12.06.2018

ZUPA CEBULOWA Z SEREM

ŁAZANKI Z MIĘSEM MIELONYM I KAPUSTĄ

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A4
ŚRODA

13.06.2018

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

KOTLET MIELONY Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

14.06.2018

BOTWINKA Z ZIEMNIAKAMI

KASZOTTO Z INDYKIEM I WARZYWAMI

HERBATA OWOCOWA, OWOC

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

15.06.2018

ZUPA KREM Z MARCHWII Z GRZANKAMI

SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM W SOSIE POMIDOROWYM

KOMPOT

A1, A4, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

18.06.2018

ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI

MAKARON Z BIAŁYM SEREM I SOSEM WANILIOWYM

KOMPOT

A1, A3, A7
WTOREK

19.06.2018

ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z ZACIERKĄ

KOTLET SCHABOWY PIECZONY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MŁODEJ  KAPUSTY

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A4, A7
ŚRODA

20.06.2018

KAPUŚNIAK

NALEŚNIKI Z WARZYWAMI I SOSEM CZOSNKOWYM

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

21.06.2018

ZUPA JARZYNOWA Z MŁODYCH WARZYW

KLOPSIKI DROBIOWE W SOSIE POMIDOROWYM, RYŻ, MIZERIA

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
Legenda:

A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca;
A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

Jadłospis Dobczycka – 7-30 maja 2018

DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

07.05.2018

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

GULASZ Z INDYKA Z KASZĄ GRYCZANĄ, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

KOMPOT

A1, A3, A7
WTOREK

08.05.2018

ŻUREK Z KIEŁBASKĄ I ZIEMNIAKAMI

KLUSKI NA PARZE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4
ŚRODA

09.05.2018

ZUPA OGÓRKOWA Z INDYKIEM I RYŻEM

KOTLET SCHABOWY Z PUREE ZIEMNIACZANYM, KAPUSTA ZASMAŻANA

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

10.05.2018

ZUPA JARZYNOWA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

MAKARON PENNE Z SZYNKĄ I BROKUŁEM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A7
PIĄTEK

11.05.2018

ZUPA KREM Z BROKUŁÓW

RYBA MIRUNA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

KOMPOT

A3, A5, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

14.05.2018

KREM Z ZIEMNIAKÓW

RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI

KOMPOT

A1, A3, A4,
WTOREK

15.05.2018

ZUPA CEBULOWA Z GRZANKAMI I SEREM

UDKO Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3
ŚRODA

16.05.2018

ROSÓŁ Z MAKARONEM

SPAGHETTI BOLOGNESE

KOMPOT

A1, A4, A7
CZWARTEK

17.05.2018

ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z ZACIERKĄ

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z SZYNKĄ I SEREM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

18.05.2018

ZUPA KREM POROWO – ZIEMNIACZANA

PALUSZKI RYBNE, RYŻ SZAFRANOWY, SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

KOMPOT

A1, A3, A4, A5, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

21.05.2018

ZUPA GROCHOWA

SZNYCLE WIEPRZOWE Z ZIEMNIAKAMI, SURÓWKA  Z KISZONEJ KAPUSTY

KOMPOT

A3, A7
WTOREK

22.05.2018

ZUPA JARZYNOWA Z LANYM CIASTEM

NALEŚNIKI Z BIAŁYM SEREM I MUSEM JABŁKOWYM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
ŚRODA

23.05.2018

ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY Z ZACIERKĄ

POTRAWKA Z KURCZAKA PO CHIŃSKU Z RYŻEM

KOMPOT

A1, A3, A7
CZWARTEK

24.05.2018

ZUPA GRYSIKOWA

ROLADKA WIEPRZOWA Z  OGÓRKIEM KISZONYM I MARCHEWKĄ,  KLUSKI ŚLĄSKIE, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

25.05.2018

ZUPA KALAFIOROWA Z RYŻEM

KOTLET RYBNY, PĘCZOTTO Z  MARCHEWKĄ I  GROSZKIEM

KOMPOT

A3, A4, A5, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

28.05.2018

ZUPA KREM WIELOWARZYWNY Z GRZANKAMI

INDYK W SOSIE PIECZARKOWYM, ZIEMNIAKI, BURACZKI Z JABŁKIEM

HERBATA OWOCOWA

 

A1, A3, A7
WTOREK

29.05.2018

KRUPNIK Z MIĘSEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I JOGURTEM NATURALNYM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
ŚRODA

30.05.2018

ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY Z KOPERKIEM

PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM PO WĘGIERSKU, OGÓREK KISZONY

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
Legenda:

A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca;
A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

Jadłospis Dygasińskiego 9 – 13 kwietnia 2018

DZIEŃ OBIAD WARTOŚCI ODŻYWCZE
Poniedziałek

09.04.2018

Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300ml

/Kalafior, ziemniaki, śmietana 22%, ćwierć kurczaka, mąka pszenna, cebula, przyprawy ziołowe/

Makaron z sosem bolońskim  250g

/makaron pszenny, łopatka wieprzowa, cebula, przecier pomidorowy, mąka ziemniaczana, oregano/

Kompot wieloowocowy 200ml                  

 /jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

Jabłko 1szt.

(1,3,7,9)

Kcal. 907,8

B 43,4

T 49,8

W 89,1

WW 9,0

Wtorek

10.04.2018

Zupa jarzynowa z ryżem 300ml

/brokuł, fasolka, marchewka, kalafior, groszek, ryż, cebula, pietruszka, śmietana 22%, przyprawy/

Pierś z indyka duszona z sosem 100g

Ziemniaki 150g

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 100g

/pierś z indyka, ziemniaki, czerwona kapusta, cebula, mąka pszenna, jabłko, olej, przyprawy ziołowe, curry/

Kompot wieloowocowy 250ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,7,9)

Kcal. 911,4

B 32,5

T 34,3

W 111,2

WW 12,0

Środa

11.04.2018

Zupa gulaszowa z ziemniakami 300ml

/mięso wieprzowe, ziemniaki, marchew, papryka, kukurydza, fasolka, groszek, przecier pomidorowy, mąka pszenna, przyprawy ziołowe/

Łazanki z kiszoną i białą kapustą 250g

/kapusta biała, kiszona, łazanki makaron, cebula, przyprawy/

Kompot wieloowocowy 250ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

Jabłko 1szt.

(1,3,7,9)

Kcal. 920

B 42,1

T 37,7

W 104,2

WW 12,3

 

Czwartek

12.04.2018

Krupnik 300ml

/kasza jęczmienna, marchew, pietruszka, cebula, por, przyprawy/

Sznycel mielony 100g 

Ziemniaki  150g

Marchewka z groszkiem 100g

/mięso wieprzowe i wołowe, ziemniaki, marchewka, groszek, bułka tarta, mąka pszenna, jaja, cebula, majeranek/

Kompot wieloowocowy 250ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,3,7,9)

Kcal. 913,0

B 51,3

T 25,2

W 108,5

WW 11,1

Piątek

13.04.2018

Zupa grochowa z ziemniakami 300 ml

/Groch łuskany, ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula, majeranek/

Pierogi leniwe 200g

/ser biały, mąka pszenna, jaja/

Kompot wieloowocowy 250ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

Jabłko 1szt.

(1,3,7,9)

Kcal. 908,1

B 39,7

T 40,6

W 116,2

WW 12,0

Występowanie alergenów – produkt może zawierać:

  1. gluten,
  2. skorupiaki,
  3. jaja,
  4. ryby,
  5. orzeszki ziemne,
  6. soję,
  7. mleko,
  8. orzechy,
  9. seler,
  10. gorczycę,
  11. sezam,
  12. dwutlenek siarki,
  13. łubin,
  14. mięczaki

Jadłospis Dobczycka – 23-27 kwietnia 2018

DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

23.04.2018

ZUPA ZIEMNIACZANO-PAPRYKOWA

PULPETY WIEPRZOWO – WOŁOWE, KASZA JAGLANA, BURACZKI Z JABŁKIEM

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
WTOREK

24.04.2018

ZUPA KREM Z POMIDORÓW I PAPRYKI Z GRZANKAMI

KURCZAK GOTOWANY Z WARZYWAMI,  KASZA JAGLANA, SURÓWKA Z SELERA, JABŁKA I MARCHWI

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A7
ŚRODA

25.04.2018

BARSZCZ CZERWONY Z MIĘSEM WIEPRZOWYM I ZIEMNIAKAMI

KASZOTTO Z PĘCZAKU Z WARZYWAMI

KOMPOT

A1, A3, A7
CZWARTEK

26.04.2018

ZUPA MINESTRONE Z BIAŁĄ FASOLĄ

PENNE Z TUŃCZYKIEM W SOSIE POMIDOROWYM, BROKUŁ GOTOWANY

HERBATA OWOCOWA

A1, A4, A5, A7
PIĄTEK

27.04.2018

ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM

KLUSKI OWSIANE Z JOGURTEM NATURALNYM , MUSEM JAGODOWYM I BANANEM

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
Legenda:

A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca;
A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

 

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska

zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

 

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu.