Zespół Szkół Specjalnych nr 11

bip_logo

Jadłospis Dobczycka 19 – 22 marca

 

DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

19.03.18

ZUPA GULASZOWA Z ZIEMNIAKAMI

RACUCHY Z JABŁKAMI I CUKREM PUDREM

KOMPOT OWOCOWY,

A1, A3, A4
WTOREK

20.03.18

ZUPA KOPERKOWA Z ZACIERKĄ

ROLADA Z INDYKA Z PIECZARKAMI, BURACZKI ZASMAŻANE

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4
ŚRODA

21.03.18

ŻUREK Z JAJKIEM

RYBA MIRUNA Z ZIEMNIAKAMI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

KOMPOT, OWOC

A1 ,A3, A5, A4
CZWARTEK

22.03.18

ZUPA NEAPOLITANKA

UDKO Z KURCZAKA PIECZONE Z KURKUMĄ, ZIEMNIAKI,MARCHEWKA GLAZUROWANA,

HERBATA Z CYTRYNĄ

A1, A3
PIĄTEK

23.03.18

ZUPA KREM Z MARCHEWKI ZE SŁONECZNIKIEM

PLACKI ZIEMNIACZANE Z DIPEM WARZYWNYM

KOMPOT WIELOOWOCOWY

A1, A3, A4
Legenda:

A1 – gluten; A2 – soja; A3 – mleko; A4 – jaja; A5 – ryby; A6 – orzechy; A7 – seler; A8 – gorczyca;
A9 – sezam; A10 – dwutlenek siarki.

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

Skip to content