DATA | MENU | ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK
19.03.18 |
ZUPA GULASZOWA Z ZIEMNIAKAMI
RACUCHY Z JABŁKAMI I CUKREM PUDREM KOMPOT OWOCOWY, |
A1, A3, A4 |
WTOREK
20.03.18 |
ZUPA KOPERKOWA Z ZACIERKĄ
ROLADA Z INDYKA Z PIECZARKAMI, BURACZKI ZASMAŻANE HERBATA OWOCOWA |
A1, A3, A4 |
ŚRODA
21.03.18 |
ŻUREK Z JAJKIEM
RYBA MIRUNA Z ZIEMNIAKAMI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ KOMPOT, OWOC |
A1 ,A3, A5, A4 |
CZWARTEK
22.03.18 |
ZUPA NEAPOLITANKA
UDKO Z KURCZAKA PIECZONE Z KURKUMĄ, ZIEMNIAKI,MARCHEWKA GLAZUROWANA, HERBATA Z CYTRYNĄ |
A1, A3 |
PIĄTEK
23.03.18 |
ZUPA KREM Z MARCHEWKI ZE SŁONECZNIKIEM
PLACKI ZIEMNIACZANE Z DIPEM WARZYWNYM KOMPOT WIELOOWOCOWY |
A1, A3, A4 |
Legenda:
A1 – gluten; A2 – soja; A3 – mleko; A4 – jaja; A5 – ryby; A6 – orzechy; A7 – seler; A8 – gorczyca;
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki |