Jadłospis Dygasińskiego 26 – 28 marca

DZIEŃ OBIAD WARTOŚCI ODŻYWCZE
Poniedziałek

26.03.2018

Zupa ziemniaczana 300ml

/marchew ,  pietruszka korzeń, ziemniaki, por, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawy ziołowe/

Risotto z kurczakiem i warzywami 200g

/ryż, kurczak, kukurydza, fasolka zielona, groszek zielony, przyprawy ziołowe/

Jabłko

Kompot wieloowocowy 200ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,3,7,9)

Kcal. 987,8

B 48,4

T 50,6

W 89,1

WW 9,3

Wtorek

27.03.2018

Zupa  pomidorowa z lanym ciastem 300ml

/marchew, pietruszka, por, cebula, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, mąka, jajka, przyprawy ziołowe/

Karczek w sosie własnym 100g

Ziemniaki 150g.

Surówka z buraczków z jabłkiem 70g        

/karczek, ziemniaki, buraki, cebula, jabłko, olej, mąka, kminek, przyprawy ziołowe/

Kompot wieloowocowy 200ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,3,7,9)

Kcal. 941,3

B 32,1

T 34,1

W 117,2

WW 12,7

Środa

28.03.2018

Zupa  krem z zielonego groszku z grzankami  300ml

/marchewka, pietruszka, groszek zielony, śmietana 30%, mąka, jaja, przyprawy ziołowe/

Gołąbki w sosie pomidorowym 200g

/ryż, mięso mielone, koncentrat pomidorowy, śmietana 30%, mąka, kapusta, kasza manna, jajko ,olej, przyprawy/

Jabłko

Kompot wieloowocowy 200ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,3,7,9)

Kcal. 999

B 41,1

T 36,7

W 121,2

WW 12,2

 

Występowanie alergenów – produkt może zawierać:

  1. gluten,
  2. skorupiaki,
  3. jaja,
  4. ryby,
  5. orzeszki ziemne,
  6. soję,
  7. mleko,
  8. orzechy,
  9. seler,
  10. gorczycę,
  11. sezam,
  12. dwutlenek siarki,
  13. łubin,
  14. mięczaki