Jadłospis Dygasińskiego 3 – 6 kwietnia

DZIEŃ OBIAD WARTOŚCI ODŻYWCZE
Środa

04.04.2018

Zupa  pomidorowa z ryżem 300ml

/ryż, marchewka, pietruszka, ćwierć z kurczaka, śmietana 22%,  przecier pomidorowy, przyprawy ziołowe/

Gulasz wieprzowy 100g

Ziemniaki 150g

Buraczki z jabłkiem 100g

/szynka wieprzowa, ziemniaki, buraki, mąka, cebula, jabłko, olej, przyprawy ziołowe/

Kompot wieloowocowy 200ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,3,7,9)

Kcal. 980

B 42,1

T 37,7

W 124,2

WW 12,3

 

Czwartek

05.04.2018

Zupa ziemniaczana 300ml

/ziemniaki, marchewka, pietruszka korze, cebula, por, przyprawy ziołowe/

Makaron z kurczakiem i warzywami 200g

/mięso drobiowe, makaron, groszek zielony, papryka, kukurydza, śmietana 22%, mąka pszenna, przyprawy/

Kompot wieloowocowy 200ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,3,7,9)

Kcal. 913,0

B 58,3

T 25,2

W 118,5

WW 11,1

Piątek

06.04.2018

Zupa  grysikowa 300 ml

/kasza manna, marchewka, pietruszka korzeń, por, przyprawy/

Filet z ryby panierowany 100g

Ziemniaki 150g

Surówka z kiszonej kapusty i jabłka 100g

/mintaj, bułka tarta pszenna, jaja, mąka, olej, przyprawy, ziemniaki, buraki, jabłko/

Kompot wieloowocowy 200ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,3,4,7)

Kcal. 998,1

B 39,7

T 40,6

W 126,2

WW 12,2

Występowanie alergenów – produkt może zawierać:

  1. gluten,
  2. skorupiaki,
  3. jaja,
  4. ryby,
  5. orzeszki ziemne,
  6. soję,
  7. mleko,
  8. orzechy,
  9. seler,
  10. gorczycę,
  11. sezam,
  12. dwutlenek siarki,
  13. łubin,
  14. mięczaki