Jadłospis Dobczycka – 4-6 kwietnia 2018

DATA MENU ALERGENY
     
     
ŚRODA

04.05.2018

ZUPA KREM Z DYNII Z KASZĄ JAGLANĄ

BURGER WIEPRZOWO – WOŁOWY W BUŁCE WIELOZIARNISTEJ Z WARZYWAMI

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7, A9
CZWARTEK

05.04.2018

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

KLOPSY Z MIRUNY W SOSIE KOPERKOWYM, ZIEMNIAKI Z MASŁEM, SURÓWKA Z KAPUSTY, POMIDORA I OGÓRKA

KOMPOT OWOCOWY, OWOC

A1, A3, A4, A5
PIĄTEK

06.04.2018

ZUPA ZIEMNIACZANA

MAKARON ZE SZPINAKIEM I FETĄ

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
Legenda:

A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca;
A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

 

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska

zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

 

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu.