DATA | MENU | ALERGENY |
ŚRODA
04.05.2018 |
ZUPA KREM Z DYNII Z KASZĄ JAGLANĄ
BURGER WIEPRZOWO – WOŁOWY W BUŁCE WIELOZIARNISTEJ Z WARZYWAMI HERBATA OWOCOWA |
A1, A3, A4, A7, A9 |
CZWARTEK
05.04.2018 |
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM
KLOPSY Z MIRUNY W SOSIE KOPERKOWYM, ZIEMNIAKI Z MASŁEM, SURÓWKA Z KAPUSTY, POMIDORA I OGÓRKA KOMPOT OWOCOWY, OWOC |
A1, A3, A4, A5 |
PIĄTEK
06.04.2018 |
ZUPA ZIEMNIACZANA
MAKARON ZE SZPINAKIEM I FETĄ KOMPOT |
A1, A3, A4, A7 |
Legenda:
A1 – gluten; A2 – soja; A3 – mleko; A4 – jaja; A5 – ryby; A6 – orzechy; A7 – seler; A8 – gorczyca;
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu. |