Jadłospis Dobczycka – 9-13 kwietnia 2018

DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

9.04.2018

ROSÓŁ DROBIOWY Z MAKARONEM

GULASZ Z INDYKA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ PERŁOWĄ, SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A4, A7
WTOREK

10.04.2018

ZUPA MAROKAŃSKA Z CIECIORKĄ

BITKI WOŁOWE DUSZONE W JARZYNACH, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ

KOMPOT

A1, A7
ŚRODA

11.04.2018

ZUPA KALAFIOROWA Z RYŻEM I MIĘSEM WIEPRZOWYM

NALEŚNIKI Z BIAŁYM SEREM I MUSEM JABŁKOWYM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

12.04.2018

ZUPA WARZYWNA Z ZIEMNIAKAMI

FARFALLE Z KURCZAKIEM I BROKUŁEM  W SOSIE ŚMIETANOWYM

OWOC, HERBATA

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

13.04.2018

LECZO WARZYWNE

MIRUNA PIECZONA Z JARZYNAMI, RYŻ BASMATI, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

OWOC, KOMPOT OWOCOWY

A1, A5, A7
Legenda:

A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca;
A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

 

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska

zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

 

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu.