DATA | MENU | ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK
9.04.2018 |
ROSÓŁ DROBIOWY Z MAKARONEM
GULASZ Z INDYKA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ PERŁOWĄ, SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA HERBATA ZIOŁOWA |
A1, A4, A7 |
WTOREK
10.04.2018 |
ZUPA MAROKAŃSKA Z CIECIORKĄ
BITKI WOŁOWE DUSZONE W JARZYNACH, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ KOMPOT |
A1, A7 |
ŚRODA
11.04.2018 |
ZUPA KALAFIOROWA Z RYŻEM I MIĘSEM WIEPRZOWYM
NALEŚNIKI Z BIAŁYM SEREM I MUSEM JABŁKOWYM HERBATA OWOCOWA |
A1, A3, A4, A7 |
CZWARTEK
12.04.2018 |
ZUPA WARZYWNA Z ZIEMNIAKAMI
FARFALLE Z KURCZAKIEM I BROKUŁEM W SOSIE ŚMIETANOWYM OWOC, HERBATA |
A1, A3, A4, A7 |
PIĄTEK
13.04.2018 |
LECZO WARZYWNE
MIRUNA PIECZONA Z JARZYNAMI, RYŻ BASMATI, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY OWOC, KOMPOT OWOCOWY |
A1, A5, A7 |
Legenda:
A1 – gluten; A2 – soja; A3 – mleko; A4 – jaja; A5 – ryby; A6 – orzechy; A7 – seler; A8 – gorczyca;
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki |
Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska
zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu.