Jadłospis Dobczycka – 16-20 kwietnia 2018

DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

16.04.2018

ZUPA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z ZIEMNIAKAMI

INDYK W SOSIE KOPERKOWYM, KASZA OWSIANA, BURACZKI CZERWONE Z JABŁKIEM

OWOC, HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A7
WTOREK

17.04.2018

BARSZCZ BIAŁY Z JAJEM I MIĘSEM DROBIOWYM

PLACKI BANANOWE Z JOGURTEM NATURALNYM I MUSEM MALINOWYM

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
ŚRODA

18.04.2018

ZUPA KRÓLEWSKA Z PIECZARKAMI I MAKARONEM

SCHAB PIECZONY Z SOSEM KOPERKOWYM, KASZA BULGUR, MIZERIA Z JOGURTEM NATURALNYM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A7
CZWARTEK

19.04.2018

ZUPA JARZYNOWA Z MIĘSEM WIEPRZOWYM

PIZZA Z MOZZARELLĄ I SZYNKĄ DROBIOWĄ

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A7
PIĄTEK

20.04.2018

ZUPA KREM Z PIECZONYCH WARZYW Z GRZANKAMI

KOTLET RYBNY W OWSIANEJ PANIERCE, RYŻ JAŚMINOWY, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

KOMPOT OWOCOWY

A1, A4, A5, A7, A9
Legenda:

A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca;
A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

 

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska

zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

 

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu.