Jadłospis Dobczycka – 23-27 kwietnia 2018

DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

23.04.2018

ZUPA ZIEMNIACZANO-PAPRYKOWA

PULPETY WIEPRZOWO – WOŁOWE, KASZA JAGLANA, BURACZKI Z JABŁKIEM

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
WTOREK

24.04.2018

ZUPA KREM Z POMIDORÓW I PAPRYKI Z GRZANKAMI

KURCZAK GOTOWANY Z WARZYWAMI,  KASZA JAGLANA, SURÓWKA Z SELERA, JABŁKA I MARCHWI

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A7
ŚRODA

25.04.2018

BARSZCZ CZERWONY Z MIĘSEM WIEPRZOWYM I ZIEMNIAKAMI

KASZOTTO Z PĘCZAKU Z WARZYWAMI

KOMPOT

A1, A3, A7
CZWARTEK

26.04.2018

ZUPA MINESTRONE Z BIAŁĄ FASOLĄ

PENNE Z TUŃCZYKIEM W SOSIE POMIDOROWYM, BROKUŁ GOTOWANY

HERBATA OWOCOWA

A1, A4, A5, A7
PIĄTEK

27.04.2018

ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM

KLUSKI OWSIANE Z JOGURTEM NATURALNYM , MUSEM JAGODOWYM I BANANEM

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
Legenda:

A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca;
A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

 

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska

zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

 

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu.