Zespół Szkół Specjalnych nr 11

bip_logo

Jadłospis Dygasińskiego 21 – 25 maja 2018

DZIEŃ OBIAD WARTOŚCI ODŻYWCZE
Poniedziałek

21.05.2018

Żurek z białą kiełbasą i ziemniakami 300ml

/ żurek, ziemniaki, kiełbasa biała, marchew, pietruszka, cebula, mąka pszenna, majeranek, czosnek/

Makaron z serem 220g

/makaron pszenny, ser biały/

                                Kompot wieloowocowy 250ml                    /jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,3,7,9)

Kcal. 905,8

B 41,1

T 49,3

W 89,1

WW 9,2

Wtorek

22.05.2018

Zupa jarzynowa z ziemniakami 300ml

/brokuły, kalafior, fasolka, groszek, ćwierć kurczaka, marchewka, cebula, pietruszka, por, śmietana 22%, mąka pszenna,  przyprawy/

Gulasz wieprzowy 100g

Kasza Kus Kus  150g

 Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 70g

/szynka wieprzowa, Kus-kus, kapusta czerwona, jabłko, ogórek kiszony, cebula, mąka pszenna, olej, przyprawy /

Kompot wieloowocowy 250ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,3,7,9)

Kcal. 911,4

B 32,3

T 34,2

W 111,4

WW 12,0

Środa

23.05.2018

 Zupa pomidorowa z makaronem300ml

/przecier pomidorowy, makaron pszenny,  ćwierć kurczaka, cebula, marchewka, pietruszka, śmietana 22 %, mąka pszenna, przyprawy/

Pulpety w sosie koperkowym 100g

Ziemniaki 150g

Surówka wielowarzywna 70g

/ łopatka wieprzowa, ziemniaki, kapusta pekińska, włoszczyzna,  cebula, śmietana 22%, jaja, mąka pszenna, bułka pszenna, majeranek, przyprawy/

Kompot wieloowocowy 250ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,3,7,9)

Kcal. 912

B 41,1

T 37,3

W 102,2

WW 13,3

 

Czwartek

24.05.2018

Zupa  kaszubska z kiełbasą i ziemniakami 300ml

/ kapusta biała, kiełbasa zwyczajna, marchew, pietruszka, cebula, por, ćwierć  z kurczaka, przecier pomidorowy, przyprawy/

Makaron razowy ze szpinakiem 220g

/makaron żytni, szpinak, śmietana 22%, czosnek, mąka pszenna, przyprawy/

Kompot wieloowocowy 250ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,3,7,9)

Kcal. 904,0

B 41,2

T 25,1

W 102,2

WW 11,1

Piątek

25.05.2018

Zupa szczawiowa z ryżem 300 ml

/ryż, szczaw, marchew, pietruszka, cebula, por,  przyprawy/

Filet z ryby sola panierowany 100g

Ziemniaki 150g

Mizeria z jogurtem 70g

/ryba sola, ziemniaki, ogórek, jogurt, mąka pszenna, jaja, bułka tarta pszenna, przyprawy/

Kompot wieloowocowy 250ml

/jabłka, rabarbar, porzeczka, śliwki/

(1,3,4,7,9)

Kcal. 905,1

B 39,2

T 40,3

W 105,2

WW 13,0

Występowanie alergenów – produkt może zawierać:

  1. gluten,
  2. skorupiaki,
  3. jaja,
  4. ryby,
  5. orzeszki ziemne,
  6. soję,
  7. mleko,
  8. orzechy,
  9. seler,
  10. gorczycę,
  11. sezam,
  12. dwutlenek siarki,
  13. łubin,
  14. mięczaki
Skip to content