Zespół Szkół Specjalnych nr 11

bip_logo

Jadłospis Dobczycka – 7-30 maja 2018

DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

07.05.2018

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

GULASZ Z INDYKA Z KASZĄ GRYCZANĄ, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

KOMPOT

A1, A3, A7
WTOREK

08.05.2018

ŻUREK Z KIEŁBASKĄ I ZIEMNIAKAMI

KLUSKI NA PARZE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4
ŚRODA

09.05.2018

ZUPA OGÓRKOWA Z INDYKIEM I RYŻEM

KOTLET SCHABOWY Z PUREE ZIEMNIACZANYM, KAPUSTA ZASMAŻANA

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

10.05.2018

ZUPA JARZYNOWA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

MAKARON PENNE Z SZYNKĄ I BROKUŁEM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A7
PIĄTEK

11.05.2018

ZUPA KREM Z BROKUŁÓW

RYBA MIRUNA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

KOMPOT

A3, A5, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

14.05.2018

KREM Z ZIEMNIAKÓW

RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI

KOMPOT

A1, A3, A4,
WTOREK

15.05.2018

ZUPA CEBULOWA Z GRZANKAMI I SEREM

UDKO Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3
ŚRODA

16.05.2018

ROSÓŁ Z MAKARONEM

SPAGHETTI BOLOGNESE

KOMPOT

A1, A4, A7
CZWARTEK

17.05.2018

ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z ZACIERKĄ

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z SZYNKĄ I SEREM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

18.05.2018

ZUPA KREM POROWO – ZIEMNIACZANA

PALUSZKI RYBNE, RYŻ SZAFRANOWY, SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

KOMPOT

A1, A3, A4, A5, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

21.05.2018

ZUPA GROCHOWA

SZNYCLE WIEPRZOWE Z ZIEMNIAKAMI, SURÓWKA  Z KISZONEJ KAPUSTY

KOMPOT

A3, A7
WTOREK

22.05.2018

ZUPA JARZYNOWA Z LANYM CIASTEM

NALEŚNIKI Z BIAŁYM SEREM I MUSEM JABŁKOWYM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
ŚRODA

23.05.2018

ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY Z ZACIERKĄ

POTRAWKA Z KURCZAKA PO CHIŃSKU Z RYŻEM

KOMPOT

A1, A3, A7
CZWARTEK

24.05.2018

ZUPA GRYSIKOWA

ROLADKA WIEPRZOWA Z  OGÓRKIEM KISZONYM I MARCHEWKĄ,  KLUSKI ŚLĄSKIE, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

25.05.2018

ZUPA KALAFIOROWA Z RYŻEM

KOTLET RYBNY, PĘCZOTTO Z  MARCHEWKĄ I  GROSZKIEM

KOMPOT

A3, A4, A5, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

28.05.2018

ZUPA KREM WIELOWARZYWNY Z GRZANKAMI

INDYK W SOSIE PIECZARKOWYM, ZIEMNIAKI, BURACZKI Z JABŁKIEM

HERBATA OWOCOWA

 

A1, A3, A7
WTOREK

29.05.2018

KRUPNIK Z MIĘSEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I JOGURTEM NATURALNYM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
ŚRODA

30.05.2018

ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY Z KOPERKIEM

PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM PO WĘGIERSKU, OGÓREK KISZONY

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
Legenda:

A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca;
A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

Skip to content