Zespół Szkół Specjalnych nr 11

bip_logo

Jadłospis Dobczycka – 4-21 czerwca 2018

DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

4.06.2018

ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM

PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

KOMPOT

A1, A3, A5, A7
WTOREK

5.06.2018

ŻUREK Z KIEŁBASĄ I JAJEM

ZAPIEKANKA MAKRONOWA Z WARZYWAMI I SZYNKĄ

KOMPOT

A1, A2, A3, A4, A7. A8
ŚRODA

6.06.2018

KRUPNIK Z MIĘSEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ

LENIWE Z JOGURTEM NATURALNYM I OWOCAMI

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

7.06.2018

ZUPA KALAREPOWA Z MARCHEWKĄ Z ZACIERKĄ

KĄSKI Z KURCZAKA A’LA KFC Z DIPEM CZOSNKOWYM, PIECZONE ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z OGÓRKÓW I POMIDORÓW

KOMPOT, OWOC

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

8.06.2018

ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRZANKAMI

PIEROGI RUSKIE

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A4, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

11.06.2018

ROSÓŁ Z MAKARONEM

ZIEMNIAKI Z JAJEM SADZONYM I KEFIREM, KALAFIOR

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
WTOREK

12.06.2018

ZUPA CEBULOWA Z SEREM

ŁAZANKI Z MIĘSEM MIELONYM I KAPUSTĄ

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A4
ŚRODA

13.06.2018

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

KOTLET MIELONY Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

14.06.2018

BOTWINKA Z ZIEMNIAKAMI

KASZOTTO Z INDYKIEM I WARZYWAMI

HERBATA OWOCOWA, OWOC

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

15.06.2018

ZUPA KREM Z MARCHWII Z GRZANKAMI

SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM W SOSIE POMIDOROWYM

KOMPOT

A1, A4, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

18.06.2018

ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI

MAKARON Z BIAŁYM SEREM I SOSEM WANILIOWYM

KOMPOT

A1, A3, A7
WTOREK

19.06.2018

ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z ZACIERKĄ

KOTLET SCHABOWY PIECZONY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MŁODEJ  KAPUSTY

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A4, A7
ŚRODA

20.06.2018

KAPUŚNIAK

NALEŚNIKI Z WARZYWAMI I SOSEM CZOSNKOWYM

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

21.06.2018

ZUPA JARZYNOWA Z MŁODYCH WARZYW

KLOPSIKI DROBIOWE W SOSIE POMIDOROWYM, RYŻ, MIZERIA

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
Legenda:

A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca;
A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

Skip to content