DATA | MENU | ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK 24.09.2018 | ZUPA KALAREPOWA Z MARCHEWKĄ I ZACIERKĄ ZIEMNIAKI Z JAJEM SADZONYM, KEFIREM I KALAFIOREM HERBATA OWOCOWA | A1, A3, A4, A7 |
WTOREK 25.09.2018 | ZUPA KREM Z CUKINII Z PRAŻONYMI NASIONAMI SŁONECZNIKA ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z WARZYWAMI I SZYNKĄ KOMPOT TRUSKAWKOWY | A1, A2, A3, A4, A6, A7 |
ŚRODA 26.09.2018 | ZUPA GRYSIKOWA PULPETY WIEPRZOWO – WOŁOWE W SOSIE POMIDOROWYM Z PUREE ZIEMNIACZANYM I SURÓWKĄ Z BURACZKÓW KOMPOT OWOCOWY | A1, A3, AA, A7 |
CZWARTEK 27.09.2018 | KRUPNIK Z MIĘSEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ NALEŚNIKI Z BIAŁYM SEREM, GRUSZKĄ GORZKĄ CZEKOLADĄ HERBATA | A1, A3, A4, A6, A7 |
PIĄTEK 28.09.2018 | ZUPA CEBULOWA Z SEREM I GRZANKAMI PALUSZKI RYBNE Z RYŻEM SZAFRANOWYM I SURÓWKĄ Z MŁODEJ KAPUSTY KOMPOT OWOCOWY, JOGURT TRUSKAWKOWY | A1, A3, A4, A5, A7 |
DATA | MENU | ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK 17.09.2018 | ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASKĄ I JAJEM RACUCHY Z JABŁKIEM I SYROPEM KLONOWYM KOMPOT OWOCOWY | A1, A3,A4, A7 |
WTOREK 18.09.2018 | LETNIA ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ KĄSKI Z KURCZAKA A’LA KFC Z PIECZONYMI FRYTKAMI, DIPEM CZOSNKOWYM ORAZ SURÓWKĄ Z OGÓRKÓW I POMIDORÓW LEMONIADA CYTRUSOWA Z MIĘTĄ | A1, A4, A3, A7 |
ŚRODA 19.09.2018 | ZUPA KALAFIOROWA Z RYŻEM UDKO Z KURCZAKA Z PUREE ZIEMNIACZANYM I MIZERIĄ Z JOGURTEM NATURALNYM KOMPOT TRUSKAWKOWY | A3, A7 |
CZWARTEK 20.09.2018 | ZUPA ZIEMNIACZANO – PAPRYKOWA BITKI WIEPRZOWE DUSZONE PODANE Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ I ZASMAŻANYMI BURACZKAMI KOMPOT OWOCOWY | A1, A3, A8 |
PIĄTEK 21.09.2018 | SEZONOWE LECZO KLUSKI LENIWE OPRÓSZONE BRĄZOWYM CUKREM HERBATA OWOCOWA | A1, A3, A4 |
DATA | MENU | ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK 10.09.2018 | ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM BASMATI KOTLET SCHABOWY Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ KOMPOT JABŁKOWY | A1, A3, A4, A7 |
WTOREK 11.09.2018 | ZUPA MINESTRONE Z BIAŁĄ FASOLKĄ BURGER WIEPRZOWY W BUŁCE Z WARZYWAMI I SEREM KOMPOT OWOCOWY | A1, A3, A4, A7 |
ŚRODA 12.09.2018 | KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY Z MIĘSEM I ZIEMNIAKAMI PIEROGI Z OWOCAMI I JOGURTEM NATURALNYM HERBATA OWOCOWA | A3, A7 |
CZWARTEK 13.09.2018 | ZUPA BROKUŁOWA POTRAWKA Z KURCZAKA PO CHIŃSKU Z RYŻEM KOMPOT TRUSKAWKOWY, OWOC | A1, A3, A7 |
PIĄTEK 14.09.2018 | ZUPA KREM Z MARCHWII Z PRAŻONYMI NASIONAMI SŁONECZNIKA SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM W SOSIE POMIDOROWYM HERBATA OWOCOWA | A1, A3, A4, A5, A7 |
DATA | MENU | ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK 03.09.2018 | ||
WTOREK 04.09.2018 | KREMOWA ZUPA Z DYNII Z KASZĄ JAGLANĄ PEŁNOZIARNISTY MAKARON Z SZYNKĄ, CUKINIĄ I SEREM HERBATA OWOCOWA | A1, A2, A3 A4, ,A7 |
ŚRODA 05.09.2018 | ROSÓŁ Z MAKARONEM Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ GULASZ Z INDYKA Z KASZĄ OWSIANĄ I SURÓWKĄ Z CZERWONEJ KAPUSTY KOMPOT TRUSKAWKOWY | A1, A4, A7 |
CZWARTEK 06.09.2018 | BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI I KOPERKIEM KNEDLE ZE ŚLIWKĄ Z JOGURTEM NATURALNYM OPRÓSZONE CYNAMONEM KOMPOT OWOCOWY | A1, A3, A4 |
PIĄTEK 07.09.2018 | ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM MIRUNA Z MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI I SURÓWKĄ Z KISZONEJ KAPUSTY HERBATA ZIOŁOWA, OWOC | A1, A3, A4, A5, A7 |
A1 – gluten; A2 – soja; A3 – mleko; A4 – jaja; A5 – ryby; A6 – orzechy; A7 – seler; A8 – gorczyca; A9 – sezam; A10 – dwutlenek siarki.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).
Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska
zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu.