DATA | MENU | ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK
16.04.2018 |
ZUPA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z ZIEMNIAKAMI
INDYK W SOSIE KOPERKOWYM, KASZA OWSIANA, BURACZKI CZERWONE Z JABŁKIEM OWOC, HERBATA ZIOŁOWA |
A1, A3, A7 |
WTOREK
17.04.2018 |
BARSZCZ BIAŁY Z JAJEM I MIĘSEM DROBIOWYM
PLACKI BANANOWE Z JOGURTEM NATURALNYM I MUSEM MALINOWYM KOMPOT |
A1, A3, A4, A7 |
ŚRODA
18.04.2018 |
ZUPA KRÓLEWSKA Z PIECZARKAMI I MAKARONEM
SCHAB PIECZONY Z SOSEM KOPERKOWYM, KASZA BULGUR, MIZERIA Z JOGURTEM NATURALNYM HERBATA OWOCOWA |
A1, A3, A7 |
CZWARTEK
19.04.2018 |
ZUPA JARZYNOWA Z MIĘSEM WIEPRZOWYM
PIZZA Z MOZZARELLĄ I SZYNKĄ DROBIOWĄ HERBATA OWOCOWA |
A1, A3, A7 |
PIĄTEK
20.04.2018 |
ZUPA KREM Z PIECZONYCH WARZYW Z GRZANKAMI
KOTLET RYBNY W OWSIANEJ PANIERCE, RYŻ JAŚMINOWY, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY KOMPOT OWOCOWY |
A1, A4, A5, A7, A9 |
Legenda:
A1 – gluten; A2 – soja; A3 – mleko; A4 – jaja; A5 – ryby; A6 – orzechy; A7 – seler; A8 – gorczyca;
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki |
Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska
zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu.