DATA | MENU | ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK
23.04.2018 |
ZUPA ZIEMNIACZANO-PAPRYKOWA
PULPETY WIEPRZOWO – WOŁOWE, KASZA JAGLANA, BURACZKI Z JABŁKIEM KOMPOT |
A1, A3, A4, A7 |
WTOREK
24.04.2018 |
ZUPA KREM Z POMIDORÓW I PAPRYKI Z GRZANKAMI
KURCZAK GOTOWANY Z WARZYWAMI, KASZA JAGLANA, SURÓWKA Z SELERA, JABŁKA I MARCHWI HERBATA OWOCOWA |
A1, A3, A7 |
ŚRODA
25.04.2018 |
BARSZCZ CZERWONY Z MIĘSEM WIEPRZOWYM I ZIEMNIAKAMI
KASZOTTO Z PĘCZAKU Z WARZYWAMI KOMPOT |
A1, A3, A7 |
CZWARTEK
26.04.2018 |
ZUPA MINESTRONE Z BIAŁĄ FASOLĄ
PENNE Z TUŃCZYKIEM W SOSIE POMIDOROWYM, BROKUŁ GOTOWANY HERBATA OWOCOWA |
A1, A4, A5, A7 |
PIĄTEK
27.04.2018 |
ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM
KLUSKI OWSIANE Z JOGURTEM NATURALNYM , MUSEM JAGODOWYM I BANANEM KOMPOT |
A1, A3, A4, A7 |
Legenda:
A1 – gluten; A2 – soja; A3 – mleko; A4 – jaja; A5 – ryby; A6 – orzechy; A7 – seler; A8 – gorczyca;
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki |
Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska
zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu.