Jadłospis – wrzesień – Dobczycka

DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK 24.09.2018 ZUPA KALAREPOWA Z MARCHEWKĄ I ZACIERKĄ ZIEMNIAKI Z JAJEM SADZONYM, KEFIREM I KALAFIOREM HERBATA OWOCOWA A1, A3, A4, A7
WTOREK 25.09.2018 ZUPA KREM Z CUKINII Z PRAŻONYMI NASIONAMI SŁONECZNIKA ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z WARZYWAMI I SZYNKĄ KOMPOT TRUSKAWKOWY A1, A2, A3, A4, A6, A7
ŚRODA 26.09.2018 ZUPA GRYSIKOWA PULPETY WIEPRZOWO – WOŁOWE W SOSIE POMIDOROWYM Z PUREE ZIEMNIACZANYM I SURÓWKĄ Z BURACZKÓW KOMPOT OWOCOWY A1, A3, AA, A7
CZWARTEK 27.09.2018 KRUPNIK Z MIĘSEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ NALEŚNIKI Z BIAŁYM SEREM, GRUSZKĄ GORZKĄ CZEKOLADĄ HERBATA A1, A3, A4, A6, A7
PIĄTEK 28.09.2018   ZUPA CEBULOWA Z SEREM I GRZANKAMI PALUSZKI RYBNE Z RYŻEM SZAFRANOWYM I SURÓWKĄ Z MŁODEJ KAPUSTY KOMPOT OWOCOWY, JOGURT TRUSKAWKOWY   A1, A3, A4, A5, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK 17.09.2018 ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASKĄ I JAJEM RACUCHY Z JABŁKIEM I SYROPEM KLONOWYM KOMPOT OWOCOWY A1, A3,A4, A7
WTOREK 18.09.2018 LETNIA ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ KĄSKI Z KURCZAKA A’LA KFC Z PIECZONYMI FRYTKAMI, DIPEM CZOSNKOWYM ORAZ SURÓWKĄ Z OGÓRKÓW I POMIDORÓW LEMONIADA CYTRUSOWA Z MIĘTĄ A1, A4, A3, A7
ŚRODA 19.09.2018 ZUPA KALAFIOROWA Z RYŻEM UDKO Z KURCZAKA Z PUREE ZIEMNIACZANYM I MIZERIĄ Z JOGURTEM NATURALNYM KOMPOT TRUSKAWKOWY A3, A7
CZWARTEK 20.09.2018 ZUPA ZIEMNIACZANO – PAPRYKOWA BITKI WIEPRZOWE DUSZONE PODANE Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ I ZASMAŻANYMI BURACZKAMI KOMPOT OWOCOWY A1, A3, A8
PIĄTEK 21.09.2018 SEZONOWE LECZO KLUSKI LENIWE OPRÓSZONE BRĄZOWYM CUKREM HERBATA OWOCOWA A1, A3, A4
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK 10.09.2018 ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM BASMATI KOTLET SCHABOWY Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ KOMPOT JABŁKOWY A1, A3, A4, A7
WTOREK 11.09.2018 ZUPA MINESTRONE Z BIAŁĄ FASOLKĄ BURGER WIEPRZOWY W BUŁCE Z WARZYWAMI I SEREM KOMPOT OWOCOWY A1, A3, A4, A7
ŚRODA 12.09.2018 KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY Z MIĘSEM I ZIEMNIAKAMI PIEROGI Z OWOCAMI I JOGURTEM NATURALNYM HERBATA OWOCOWA A3, A7
CZWARTEK 13.09.2018 ZUPA BROKUŁOWA POTRAWKA Z KURCZAKA PO CHIŃSKU Z RYŻEM KOMPOT TRUSKAWKOWY, OWOC A1, A3, A7
PIĄTEK 14.09.2018 ZUPA KREM Z MARCHWII Z PRAŻONYMI NASIONAMI SŁONECZNIKA SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM W SOSIE POMIDOROWYM HERBATA OWOCOWA A1, A3, A4, A5, A7


DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK 03.09.2018    
WTOREK 04.09.2018 KREMOWA ZUPA Z DYNII Z KASZĄ JAGLANĄ PEŁNOZIARNISTY MAKARON Z SZYNKĄ, CUKINIĄ I SEREM HERBATA OWOCOWA A1, A2,  A3 A4, ,A7
ŚRODA 05.09.2018 ROSÓŁ Z MAKARONEM Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ GULASZ Z INDYKA Z KASZĄ OWSIANĄ I SURÓWKĄ Z CZERWONEJ KAPUSTY KOMPOT TRUSKAWKOWY A1, A4, A7
CZWARTEK 06.09.2018 BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI I KOPERKIEM KNEDLE ZE ŚLIWKĄ Z JOGURTEM NATURALNYM OPRÓSZONE CYNAMONEM KOMPOT OWOCOWY A1, A3, A4
PIĄTEK 07.09.2018 ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM MIRUNA Z MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI I SURÓWKĄ Z KISZONEJ KAPUSTY HERBATA ZIOŁOWA, OWOC A1, A3, A4, A5, A7

A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca; A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska

zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu.

Pole tekstowe: DATA	MENU	ALERGENY
PONIEDZIAŁEK
03.09.2018		
WTOREK
04.09.2018	KREMOWA ZUPA Z DYNII Z KASZĄ JAGLANĄ
PEŁNOZIARNISTY MAKARON Z SZYNKĄ, CUKINIĄ I SEREM
HERBATA OWOCOWA	A1, A2,  A3 A4, ,A7
ŚRODA
05.09.2018	ROSÓŁ Z MAKARONEM Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ
GULASZ Z INDYKA Z KASZĄ OWSIANĄ I SURÓWKĄ Z CZERWONEJ KAPUSTY
KOMPOT TRUSKAWKOWY	A1, A4, A7
CZWARTEK
06.09.2018	BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI I KOPERKIEM
KNEDLE ZE ŚLIWKĄ Z JOGURTEM NATURALNYM OPRÓSZONE CYNAMONEM
KOMPOT OWOCOWY	A1, A3, A4
PIĄTEK
07.09.2018	ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM
MIRUNA Z MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI I SURÓWKĄ Z KISZONEJ KAPUSTY
HERBATA ZIOŁOWA, OWOC	A1, A3, A4, A5, A7
Legenda:
A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca; 
A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska
zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu.