2018-06-01

Jadłospis Dobczycka – 4-21 czerwca 2018

DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

4.06.2018

ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM

PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

KOMPOT

A1, A3, A5, A7
WTOREK

5.06.2018

ŻUREK Z KIEŁBASĄ I JAJEM

ZAPIEKANKA MAKRONOWA Z WARZYWAMI I SZYNKĄ

KOMPOT

A1, A2, A3, A4, A7. A8
ŚRODA

6.06.2018

KRUPNIK Z MIĘSEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ

LENIWE Z JOGURTEM NATURALNYM I OWOCAMI

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

7.06.2018

ZUPA KALAREPOWA Z MARCHEWKĄ Z ZACIERKĄ

KĄSKI Z KURCZAKA A’LA KFC Z DIPEM CZOSNKOWYM, PIECZONE ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z OGÓRKÓW I POMIDORÓW

KOMPOT, OWOC

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

8.06.2018

ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRZANKAMI

PIEROGI RUSKIE

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A4, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

11.06.2018

ROSÓŁ Z MAKARONEM

ZIEMNIAKI Z JAJEM SADZONYM I KEFIREM, KALAFIOR

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
WTOREK

12.06.2018

ZUPA CEBULOWA Z SEREM

ŁAZANKI Z MIĘSEM MIELONYM I KAPUSTĄ

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A4
ŚRODA

13.06.2018

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

KOTLET MIELONY Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

14.06.2018

BOTWINKA Z ZIEMNIAKAMI

KASZOTTO Z INDYKIEM I WARZYWAMI

HERBATA OWOCOWA, OWOC

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

15.06.2018

ZUPA KREM Z MARCHWII Z GRZANKAMI

SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM W SOSIE POMIDOROWYM

KOMPOT

A1, A4, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

18.06.2018

ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI

MAKARON Z BIAŁYM SEREM I SOSEM WANILIOWYM

KOMPOT

A1, A3, A7
WTOREK

19.06.2018

ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z ZACIERKĄ

KOTLET SCHABOWY PIECZONY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MŁODEJ  KAPUSTY

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A4, A7
ŚRODA

20.06.2018

KAPUŚNIAK

NALEŚNIKI Z WARZYWAMI I SOSEM CZOSNKOWYM

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

21.06.2018

ZUPA JARZYNOWA Z MŁODYCH WARZYW

KLOPSIKI DROBIOWE W SOSIE POMIDOROWYM, RYŻ, MIZERIA

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
Legenda:

A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca;
A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

Jadłospis Dobczycka – 4-21 czerwca 2018 Read More »

Jadłospis Dobczycka – 7-30 maja 2018

DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

07.05.2018

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM

GULASZ Z INDYKA Z KASZĄ GRYCZANĄ, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

KOMPOT

A1, A3, A7
WTOREK

08.05.2018

ŻUREK Z KIEŁBASKĄ I ZIEMNIAKAMI

KLUSKI NA PARZE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4
ŚRODA

09.05.2018

ZUPA OGÓRKOWA Z INDYKIEM I RYŻEM

KOTLET SCHABOWY Z PUREE ZIEMNIACZANYM, KAPUSTA ZASMAŻANA

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
CZWARTEK

10.05.2018

ZUPA JARZYNOWA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

MAKARON PENNE Z SZYNKĄ I BROKUŁEM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A7
PIĄTEK

11.05.2018

ZUPA KREM Z BROKUŁÓW

RYBA MIRUNA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

KOMPOT

A3, A5, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

14.05.2018

KREM Z ZIEMNIAKÓW

RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI

KOMPOT

A1, A3, A4,
WTOREK

15.05.2018

ZUPA CEBULOWA Z GRZANKAMI I SEREM

UDKO Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3
ŚRODA

16.05.2018

ROSÓŁ Z MAKARONEM

SPAGHETTI BOLOGNESE

KOMPOT

A1, A4, A7
CZWARTEK

17.05.2018

ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z ZACIERKĄ

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z SZYNKĄ I SEREM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

18.05.2018

ZUPA KREM POROWO – ZIEMNIACZANA

PALUSZKI RYBNE, RYŻ SZAFRANOWY, SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

KOMPOT

A1, A3, A4, A5, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

21.05.2018

ZUPA GROCHOWA

SZNYCLE WIEPRZOWE Z ZIEMNIAKAMI, SURÓWKA  Z KISZONEJ KAPUSTY

KOMPOT

A3, A7
WTOREK

22.05.2018

ZUPA JARZYNOWA Z LANYM CIASTEM

NALEŚNIKI Z BIAŁYM SEREM I MUSEM JABŁKOWYM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
ŚRODA

23.05.2018

ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY Z ZACIERKĄ

POTRAWKA Z KURCZAKA PO CHIŃSKU Z RYŻEM

KOMPOT

A1, A3, A7
CZWARTEK

24.05.2018

ZUPA GRYSIKOWA

ROLADKA WIEPRZOWA Z  OGÓRKIEM KISZONYM I MARCHEWKĄ,  KLUSKI ŚLĄSKIE, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

HERBATA ZIOŁOWA

A1, A3, A4, A7
PIĄTEK

25.05.2018

ZUPA KALAFIOROWA Z RYŻEM

KOTLET RYBNY, PĘCZOTTO Z  MARCHEWKĄ I  GROSZKIEM

KOMPOT

A3, A4, A5, A7
DATA MENU ALERGENY
PONIEDZIAŁEK

28.05.2018

ZUPA KREM WIELOWARZYWNY Z GRZANKAMI

INDYK W SOSIE PIECZARKOWYM, ZIEMNIAKI, BURACZKI Z JABŁKIEM

HERBATA OWOCOWA

 

A1, A3, A7
WTOREK

29.05.2018

KRUPNIK Z MIĘSEM I KASZĄ JĘCZMIENNĄ

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I JOGURTEM NATURALNYM

HERBATA OWOCOWA

A1, A3, A4, A7
ŚRODA

30.05.2018

ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY Z KOPERKIEM

PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM PO WĘGIERSKU, OGÓREK KISZONY

KOMPOT

A1, A3, A4, A7
Legenda:

A1 – gluten;  A2 – soja;  A3 – mleko;  A4 – jaja;  A5 – ryby;  A6 – orzechy;  A7 – seler;  A8 – gorczyca;
A9 – sezam;  A10 – dwutlenek siarki.

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny (E220).

Jadłospis Dobczycka – 7-30 maja 2018 Read More »

Zebranie wychowawców – 30 maja 2018 [Dobczycka]

  1. Nowe druki świadectw będą na początku  Jeżeli uczniowie mają przedłużenie należy zapisać liczbę opuszczonych godzin- ilość nieobecności będzie sumowana w przyszłym roku (należy to zapisać na kartce i włożyć do arkusza).
  2. 6 czerwca mamy gości z Niemiec. Potrzebne są 4 klasy, aby ich przyjąć.
  3. Trwają rozmowy nad przydziałem klas dla pomocników. Wiele klas nie jest obstawionych. Szukamy trzech pomocników.
  4. Zabrano nam etat logopedy. Będziemy próbować o niego walczyć.
  5. Szukamy logopedy ze znajomością AAC, technologii wspomagającej na zastępstwo na jeden rok.
  6. Przedstawienie w Łaźni Nowej zaplanowane jest na 20 czerwca. 15 będzie premiera na Wietora.
  7. Kierownikiem półkolonii będzie Anetka Szlęk.
  8. Prośba o posprzątanie szaf klasowych – prace uczniów przekazane im lub wyrzucone, archiwizujemy tylko te, o których wiemy, że będą potrzebne – wkładamy je wówczas do teczki / pudła, podpisujemy, podobnie wydrukowane przez nas symbole, zdjęcia, teksty, itp. zużycie produktów spożywczych z kuchni. Wszystkie pojemniki należące do klas mają być przed wakacjami opróżnione. Nieuporządkowane prace, materiały dydaktyczne, produkty spożywcze podczas wakacyjnego sprzątania będą wyrzucane.
  9. Karina będzie od września realizować zajęcia IZRW., Mieszko Koprynia wchodzi do klasy.
  10. Wczoraj zamknięto wystawę prac plastycznych uczniów IZRW. Zobaczyło ją około 500 osób.
  11. 6 czerwca będzie wystawa niepodległościowa – korytarz 1 piętra 15 Wojtek zaprasza.

Zebranie wychowawców – 30 maja 2018 [Dobczycka] Read More »

Skip to content